Головна » 2015 » Квітень » 28 » ДЕНЬ КНИГИ
11:09
ДЕНЬ КНИГИ

    23 квітня вся світова спільнота святкує Всесвітній день книги і авторського права. Ідея Всесвітнього дня книги належить Міжнародній Асоціації Книговидавництв і потім була запропонована на розгляд ЮНЕСКО урядом Іспанії.

 Це свято виникло в Каталонії (Іспанія), де в цей день до кожної проданої книги традиційно додається троянда. Більш серйозною причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народилися або вмерли саме 23 квітня. Наприклад, М.Сервантес, В.Шекспір, Л.Вега, М.Дрюон, М.Валеджо, В.Набоков та інші.

     У Всесвітній день книги і авторського права, який святкують у 190 країнах світу, уся спільнота – і ті, хто читає, і ті, хто пише, видає та продає книжкову продукцію – складають цілі програми заходів, що свідчать про їхню любов до книги. Проводяться найрізноманітніші зустрічі з авторами, конкурси, акції на захист книги, розпродаж книг тощо.

    З цієї нагоди центральною районною бібліотекою  в Полонській гімназії проведено День інформації «Під знаком книги та читання». Учні ознайомились з історією виникнення свята та ключовими пунктами Закону «Про авторське право і суміжні права», а також прослухали бібліографічний огляд літератури і мали можливість переглянути виставлені видання.

Переглядів: 297 | Додав: Sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]