Головна » 2015 » Липень » 24 » ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ШЕПТИЦЬКОГО
14:56
ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ШЕПТИЦЬКОГО

  На виконання Постанови Верховної Ради України  «Про відзначення 150 – річчя з дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького » в Полонській ЦРБ 23 липня організовано та проведено годину  духовності «Владика Андрей - світильник істини».  В роботі заходу взяли участь:  бібліотечні працівники  району, директор районного історичного музею І. Бучинський , настоятель УГКЦ  Успіння Пресвятої Богородиці м.Полонне о.Володимир та заступник голови Полонської РДА О.Вощатинський.

Протягом зустрічі  відбулося цікаве обговорення про життєвий шлях митрополита Андрея, дане питання висвітлила завідуюча Бражинецькою  бібліотекою В.Мельник.

Про просвітницьку діяльність Андрея та його колосальний вплив на формування світоглядних позицій українського народу  початку розповів І.Бучинський – директор районного історичного музею.

 Про активну філантропічну діяльність Шептицького , його величезні матеріальні пожертви  для розвитку  мистецтва,освіти та культури України поділилася  Валентина Петрівна Заєць – завідуюча відділом обслуговування  ЦРБ.

  Цікавим та  змістовним був виступ о.Володимира з приводу ролі та значення митрополита Андрея Шептицького в розвитку УГКЦ. Він на цікавих прикладах ствердив, що Владика Андрей своїм ревним служінням Богу та бажанням утвердження національної церкви здійснив велике зрушення в розвитку УГКЦ, що має  своє продовження та актуальність в наші часи.

 Підвела підсумки заходу його ведуча О.Ржегак – директор  ЦРБ. Вона відзначила: пізнаючи життя і діяльність великого митрополита Андрея Шептицького немов відкриваєш для себе якийсь дорогоцінний скарб, і в якусь мить відчуваєш, що багатієш. Багатієш у вірі, багатієш у правді, багатієш у духовності. Побажала всім присутнім за прикладом Шептицького шукати шлях до Бога, служити своєму народові та бути свідомими християнами, особливо в часі великих випробувань, які випали на долю нашого народу.

Після  заходу усі присутні ознайомилися  з експозицією виставки ікон та старовинної богословської літератури

Переглядів: 368 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]