Головна » 2017 » Вересень » 26 » Європейський день мов
16:47
Європейський день мов

Європейський день мов

 26 вересня відзначається Європейський день мов (European Day of Languages)

Він був проголошений Радою Європи за підтримки Європейського союзу (ЄС) під час Європейського року мов (2001).

 В європейських інститутах офіційно  використовуються 24 мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, хорватська, чеська, шведська, естонська.

«Вивчаємо мови на протязі всього життя» — такий девіз був проголошений ЮНЕСКО  в XXI столітті.

Всі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.

  Збереження і розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Євросоюзу. Серед способів досягнення цього зазвичай називаються вивчення більше ніж однієї іноземної мови і продовження вивчення мов в зрілому віці.

 У сучасному світі знання іноземних мов є вимогою часу.

З  метою пропаганди вивчення мов та з нагоди  Європейського дня мов у читальній залі Полонської  ЦБ пройшов інформаційний квест для молоді  « Цікаві факти про мови».  Його переможцями стали студентки А. Ткачук та Н. Стенюк

 У ПЄІ, що діє у бібліотеці у рамках проекту « Все про Європу в бібліотеках»  користувачі мали змогу ознайомитись з інформ-досьє « Європейський день мов».

Переглядів: 402 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]