Головна » 2018 » Вересень » 14 » Шрифт Брайля у бібліотеці
15:08
Шрифт Брайля у бібліотеці

Шрифт Брайля у бібліотеці

За результатами анкетування членів УТОС, яке провела центральна бібліотека в рамках проекту «Доступна бібліотека», 8 осіб  виявили бажання вивчати шрифт Брайля.

Шрифт Брайля – це система письма, яка дозволяє незрячим і слабозрячим людям читати і писати за допомогою дотиків. Шрифт був винайдений Луїсом Брайлем (1809-1852), який сам втратив зір і став учителем незрячих людей. Він складається з рельєфних крапок, розташованих у комірках, – усього до шести крапок, які розміщуються у дві колонки, по три крапки в кожній. Кожна комірка представляє букву, цифру або розділовий знак. Для деяких слів або буквосполучень, що часто використовуються, є свої власні позначення.

13 вересня 2018 року члени УТОС провели перше заняття з підготовки до вивчення цього шрифту. Слухачі ознайомились із брайлівською дошкою, алфавітом, специфікою читання та письма по Брайлю, дізнались як розвинути тактильні навички та  випробували їх на практиці.

Цього ж дня відбулась зустріч з гостями із США (штат Теннессі) Ліндою та Гордоном Дайкс, які з дитинства мають інвалідність по зору. На Україну  приїхали з метою зустрітись із такими ж людьми, як вони, на власному прикладі показати, що потрібно жити повноцінним життям, подорожувати, творчо розвиватись.

Переглядів: 313 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]