Головна » 2014 » Грудень » 10 » СНІД - ЗНАННЯ ПРОТИ СТРАХУ
12:21
СНІД - ЗНАННЯ ПРОТИ СТРАХУ

    Хвороба з назвою СНІД прогресує щороку та забирає життя мільйонів людей.

     Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей. На планеті 40 мільйонів людей на сьогоднішній день інфіковані ВІЛ. Хвороба СНІД викликається ВІЛ - вірусом імунодефіциту людини. Інфікованих людей називають ВІЛ-позитивні. Проте лише кінцева стадія хвороби називається СНІД - Синдром набутого імунодефіциту людини.

     Україна за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції/СНІДу займає одне з перших місць в Східноєвропейському регіоні. Перші випадки ВІЛ-інфікування серед громадян України були зареєстровані в 1987 році. Протягом наступних семи років спостерігалось повільне розповсюдження цього захворювання - від шести до сорока нових випадків щорічно. В 1995 році ситуація різко погіршилась, що було пов'язано зі спалахом інфекції серед споживачів ін'єкційних наркотиків. Ця соціальна група все ще залишається найбільш вразливою, як середовище, де активно розповсюджується ВІЛ. Кумулятивна частина СІН серед всіх офіційно зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції складає 68%. В той же час збільшується кількість випадків інфікування ВІЛ статевим шляхом ( в більшості випадків - гетеросексуальним) і, як результат, збільшується кількість дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями. Співвідношення інфікованих чоловіків і жінок складає, відповідно, 58% і 42%.

    Дуже важливо знати, як передається ВІЛ, і, як від нього захиститися.

    Саме цій темі був присвячений віртуальний урок « СНІД – знання проти страху», який пройшов у читальній залі у рамках роботи Школи здорового способу життя. Під час заходу учасники мали змогу переглянути відео «Як захистити себе від СНІДу», відвідали сайт Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД  та веб-сайт Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції, дізналися номер телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД  тощо.

 

Переглядів: 464 | Додав: Sasha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]