Головна » 2018 » Квітень » 26 » Семінар з універсального дизайну та доступності
17:04
Семінар з універсального дизайну та доступності

Тренінг з універсального дизайну та доступності

Відділ культури та туризму виконавчого комітету Полонської МР ОТГ прийняв участь у конкурсі проектів “Підтримка ініціатив із застосування принципів універсального дизайну та доступності”, проведеного в рамках Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні», що впроваджується Програмою розвитку ООН у співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародною організацією праці (МОП).

За результатами конкурсного відбору Центральна бібліотека Полонської міської ради ОТГ увійшла в десятку переможців з проектом «Доступна бібліотека».

Ідея проекту полягає у забезпеченні доступу до знань, інформації, комунікації та дозвілля для людей з порушенням зору та інших маломобільних груп через обладнання бібліотеки, а також у розробці моделі доступної бібліотеки. У рамках проекту на базі Полонської центральної бібліотеки розпочато створення тифлостудії «Окуляр».

24 квітня 2018 року Полонську центральну бібліотеку відвідали представники Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» з метою проведення семінару з універсального дизайну та доступності для працівників бібліотеки. Координатор проектів з питань реформ в соціальному секторі - Олена Іванова  презентувала матеріал «Універсальний дизайн в бібліотеках». Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, радник Рівненського міського голови, бібліотекар, тренер-консультант інтернет-центру «Окуляр» Поліщук Петро поділився досвідом з обслуговування людей з інвалідністю у Рівненській обласній науковій бібліотеці. Євген Свєт – експерт ВГО НАІУ з питань створення безбар'єрного середовища провів аудит та надав рекомендації щодо реалізації проекту.

Відслідковувати новини щодо реалізації проекту можна на сторінці проекту "Доступна бібліотека"

Переглядів: 382 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]