Головна » 2021 » Квітень » 29 » УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ
13:50
УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ

   28 квітня 2021 року бібліотекарі ЦБ взяли участь у вебінарі «Уроки Чорнобиля ‒ 35 років потому», що відбувся на платформі Zoom, організованим ВГО Українська бібліотечна асоціація та офіційним партнером Асоціації Видавничо-освітнім проектом «ПОРТАЛ».

  Видавничо-освітній проект «ПОРТАЛ» презентував два тематичних видання для різних вікових категорій, що стануть вашими «провідниками» до осмислення і прийняття цього історичного досвіду, ключем до життєствердної дискусії з читачами, яку ви можете організувати самостійно або з нашою допомогою.

   «Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи». Це подорож, кінцевим пунктом якої є усвідомлення і уособлення подій, що відбулись, і прокладання місточку від них – через сьогодення – і до майбутнього. Сторінка за сторінкою, ілюстрація за ілюстрацією автори Катерина Міхаліцина та Станіслав Дворницький та ілюстраторки Женя Полосіна та Аня Іваненко ведуть читача захоплюючою, різноплановою і багаторівневою стежкою.

   «Квіти біля четвертого». Авторка Катерина Міхаліцина, майстерно побудувавши зворушливу історію, виводить читача до розуміння: усе, що  пережито попередніми поколіннями, важливо знати і пам'ятати. Адже саме їхня історія виборола нам право жити зараз власним щасливим життям. Із пам’яттю про хороше, тепле і світле. Книжка для дітей віком 7-11 років дасть зрозуміти маленькому читачеві, що відчувають люди, життєва ситуація яких змусила покинути все і переїхати жити в інше місто, область, а, може, навіть країну.

   Також експерти розповіли про додаткові інструменти та можливості взаємодії, які можна використовувати у роботі з читачами:

  • інтерактивні ігрові картки;
  • історичні бекграунди;
  • психологічний супровід та запитання до дискусії з аудиторією;
  • плани тематичних занять з дітьми 7-12 років.
Переглядів: 160 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]