Головна » 2015 » Жовтень » 29 » Відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті
19:00
Відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті

25-та річниця Революції на граніті

29 жовтня 2015 року згідно Указу Президента України №565/2015 у Полонській ЦРБ було проведено захід до 25-ї річниці Студентської революції на граніті.

 

Револю́ція на грані́ті (або Студе́нтська револю́ція на грані́ті) — кампанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, заздалегідь організована українською радянською молоддю, переважно студентами. Протести тривали з 2 по 17 жовтня 1990 року в Україні (тодішній УРСР). Стрижнем протестних подій було студентське голодування на площі Жовтневої революції у Києві (нинішньому Майдані Незалежності). Протести завершилися підписанням постанови Верховної Ради УРСР, яка гарантувала виконання вимог учасників протесту.

З метою відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті було організовано круглий стіл, де учасники обговорювали подію, її мету й наслідки. Також було переглянуто фотохроніку революції  й драматичний  фільм Чайки Л. «16 днів. Революція на граніті.» У заході активну участь приймали історики міста, працівники бібліотеки та учні шкіл міста. Всі разом вшанували відчайдушний подвиг студентів, котрі на свій страх і ризик пішли проти комуністичного режиму й таки досягли своєї мети.

Переглядів: 436 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]