Головна » 2023 » Січень » 25 » ВІКІМАРАФОН
14:58
ВІКІМАРАФОН

   З 26 січня по 1 лютого пройде щорічний Вікімарафон — захід до дня народження української Вікіпедії. Цього року нашому мовному розділу найбільшої онлайн-енциклопедії виповнюється 19 років. За цей час у ньому з’явилось понад 1 200 000 статей, але оскільки Вікіпедію наповнюють виключно волонтери та волонтерки, у залишається багато тем, які потребують додаткового висвітлення. 

Згадайте, скільки разів у житті вас виручала Вікіпедія? Вікімарафон — це чудова можливість подарувати українській Вікіпедії власну статтю та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від організаторів кампанії — громадської організації «Вікімедіа Україна».

Для цього у період з 26 січня по 1 лютого потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою і додати на сторінку обговорення статті шаблон {{Вікімарафон 2023}}. Сувеніри отримають всі активні учасники та учасниці марафону.

Не знаєте як створити нову статтю у Вікіпедії? Не біда — ми створили чіткі відеоінструкції, які допоможуть на всіх етапах — від реєстрації, до написання статті.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLIM_OyinMX8neDOJmpQHdJE-x3Z-m0Pw9

Крім того, ми проведемо три вебінари: 26, 28 та 29 січня, на яких детально розповімо як створити свою першу статтю та поділимося порадами від досвідчених вікіпедистів, які стануть вам у нагоді. Реєструйтеся на вебінари за посиланням: https://forms.gle/hBwsxumDR8Rb6TqU8

Цього року заходи Вікімарафону будуть проходити у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори будуть публікувати на цій сторінці: https://w.wiki/6FMk 

Всю необхідну інформацію про участь у кампанії шукайте на сторінці Вікімарафону: https://w.wiki/6DtF  

Переглядів: 79 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]