Головна » 2017 » Листопад » 22 » З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи
17:42
З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи

Тренінг – семінар

Символом свободи, демократії і нескореності духу українського народу став Київський Майдан 2013.

В день Гідності і Свободи ми думками і помислами, пам’яттю і скорботою повертаємося до історії героїчної боротьби нашого народу за волю і незалежність України. В рамках відзначення річниці революції Гідності в малому залі будинку культури проведено презентацію книги Оксана Кісь «Жінки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти» яка була подарована автором Полонській центральній бібліотеці.

Основою дослідження авторки стали спогади, мемуари, листи, світлини українок 40-50х років минулого століття, колишніх ув’язнених ГУЛАГу. Про репресивну політику сталінського режиму, про систему таборів ГУЛАГу розповів директор музею Ігор Бучинський.

 Про нелюдські умови утримання жінок у в’язницях і таборах ГУЛАГу, про силу духу і християнський світогляд засуджених українок розповіла присутнім директор центральної бібліотеки Оксана Ржегак.

Жіночу людяність та творчість у таборах і в’язницях описаних на сторінках книгах презентувала працівник читальної зали Ірина Сарнацька.

Своїми враженнями від книги поділилася директор станції юних туристів «Обрій» Валентина Рибачок. Вона висловила думку, що події на Майдані – то продовження боротьби українців за свободу, волю і гідність. Кожна розповідь доповнювалася слайдами. На заході присутні вшанували пам'ять полеглих борців за волю України хвилиною мовчання та поклали вінки шани і квіти до пам’ятників героям Небесної сотні та воїнів АТО.

Переглядів: 417 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]