Головна » 2019 » Лютий » 19 » Афган – біль наших душ
17:00
Афган – біль наших душ

Далекий грудень 1979 року …

 Далека та чужа країна Афганістан … Безглузда війна … Скільки смертей , скільки горя за 10 років. Проте, ця безглуздість не применшує героїзму наших воїнів в афганському пеклі.

15 лютого – для афганців день особливий. В цей день 1989 року нарешті закінчилась війна – останній радянський солдат залишив землю Афганістану.

Сьогодні ми вшануємо пам'ять про тих, хто поліг у афганських ущелинах та вклоняємося тим, хто прийшов із війни живим, хоча із пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями – вони свято вірили, що виконують інтернаціональний обовязок. Четверо наших юних односельчан: Дідух Василь Степанович, Помазанський Іван Олексійович, Яремов Іван Іванович, Поліщук Василь Михайлович пройшли пекло війни Афганістану .                                                 Вони є тією пам’яттю , історією яка єднає різні покоління. На, жаль, двох з них – Дідуха Василя та Помазанського Івана – уже немає в живих.

На знак світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, в Онацківецькому НВК «ЗОШ 1- 2 ступенів ДНЗ» було проведено годину відваги «Афган - біль нашої душі». Вчителька Тетяна Станіславівна Омельчак разом з учнями приготувала цікавий захід.

 Учні Бернацька Софія, Братасюк Алла, Ставісюк Кристіна , Романов Роман, Харченко Денис, Коблай Андрій, Двожанський Віталій, Садовський Роман, Котков Микола – повернули присутніх в 80-ті роки минулого століття, коли тисячі молодих хлопців гинули в боях і помирали від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. А тих, то повернувся –  стали інвалідами, живуть і житимуть з невиліковними хворобами.

Шкільною та сільською бібліотеками підготовлено викладку літератури «Афган – біль нашої душі» та проведено бібліографічний огляд.

                                            Поставте скибку хліба на стакан

                                            І голову схиліть в скорботі вічній

                                            За тих, кого убив Афганістан,

                                            Чиї душі він ранив та скалічив.

По закінченню заходу живі квіти  було покладено на могилу воїна- афганця Івана Помазанського.

О. Тарасова,  завідувач філії

центральної бібліотеки

Полонської  МР ОТГ

с. Онацьківці

Переглядів: 351 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]