Головна » 2015 » Жовтень » 16 » День захисника України 14 жовтня
10:38
День захисника України 14 жовтня

День захисника вітчизни 14 жовтня»В калейдоскопі осінніх свят – чільне місце займає 14 жовтня. В цей день український народ відзначає свято Покрови, День українського козацтва та День захисника України. Захист Батьківщини – свята справа. Військові події 2014 року змусили переглянути ставлення українського суспільства до захисту кордонів своєї країни. Відповідно до Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року встановлено свято – День захисника України. В переддень свята в читальній залі ЦРБ відбувся урок мужності «Вартові української держави». На захід завітали учні Полонської гімназії, учасник АТО Денис Голодюк, представники влади. Про становлення свята, про звитяжну боротьбу кращих синів і дочок України за волю і незалежність розповіла працівник бібліотеки В.Заєць. З теплими, щирими словами привітав присутніх голова районної ради Ярослав Шпег. Його виступ – це слова шани і подяки всім патріотам рідної землі, захисникам Вітчизни всіх поколінь. Начальник оргвідділу міськвиконкому міської ради Сергій Пулим підкреслив значимість свята, зазначив, що захист держави – святий обов’язок кожного громадянина.

         Історію Збройних Сил України творять наші сучасники. На долю нашого покоління випали трагічні події війни на Сході. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу пам’ять загиблих в зоні АТО -  наших полончан: С.Дудку, О.Рибачка, В.Остапчука, М.Балюка, О.Іщука. Нашу Україну зламати не можна, бо її цілісність суверенітет і незалежність захищають справжні патріоти, герої нашого часу. Серед них учасник АТО Денис Голодюк. Про свої воєнні будні, скроплені потом і кров’ю розповів наш земляк присутній молоді. Його розповідь – це спомин серця, це злет патріотизму і невичерпної любові до рідної землі.

         Від учнівської молоді слова подяки, захоплення героїзмом захисників України висловив учень Полонської гімназії Денис Лящук.

Переглядів: 413 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]