Головна » 2021 » Серпень » 19 » НОВИНИ МІНЦИФРИ
09:09
НОВИНИ МІНЦИФРИ

    Україна на фінішному етапі під'єднання до європейської системи СOVID-сертифікатів. Зараз розпочався останній технічний етап — під’єднання України до промислової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС. Це спільне середовище для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Паралельно Україна запустила політичну частину взаємовизнання — прийняття Єврокомісією українських COVID-сертифікатів, які можна буде використовувати під час подорожей.

Дізнатися більше

Як захиститися від кібершахраїв? Новий освітній серіал від Мінцифри. Торік в Україні зареєстрували понад 5000 кіберзлочинів. Найчастіше вони стосувалися шахрайства з платіжними картками, крадіжок грошей із банківських рахунків та викрадення інформації. Зменшити кількість інтернет-шахраїв не так просто, однак ми сприяємо тому, щоб дедалі менше людей потрапляли на гачки кіберзлочинців. Тому команда Мінцифри запускає новий освітній серіал «Обережно! Кібершахраї».

Дивитися серіал

 Застосунок Дія допоміг викрити шахрайську схему з оформленням кредитів на 300 тис. грн. У Кривому Розі кіберполіція затримала 33-річну жительку, яка незаконно оформлювала онлайн-кредити на інших громадян у різних фінансових та мікрокредитних установах. Міністерство цифрової трансформації України допомогло викрити цю шахрайську схему та зупинити серію злочинів. За попередніми даними, в шахрайську схему потрапили 40 потерпілих, на яких підозрювана заробила 300 тисяч гривень. Тепер жінці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Дізнатися більше

Переглядів: 178 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]