Головна » 2021 » Грудень » 6 » НОВИНИ МІНЦИФРИ
12:52
НОВИНИ МІНЦИФРИ

    Запустили 7 нових соцпослуг на порталі Дія. Серед них — оформлення субсидій, призначення та перерахунок пенсій, довідки ОК-5, ОК-7, про доходи пенсіонера та витяг з реєстру застрахованих осіб. Ми робимо все, щоб державні сервіси були зручними та зрозумілими у кожній сфері. Саме тому ми зробили найпопулярніші соцпослуги на порталі Дія так, як звикли, — без черг, у декілька кліків та максимально простими для всіх.

Дізнатися більше

На порталі Дія стартував бета-тест декларування місця проживання. У декілька кліків та без походів у ЦНАПи та військкомати. Долучилися вже понад 5000 українців. Ви також можете записатися за посиланням. Масштабуємо послугу майже на всю країну. Зверніть увагу, що для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона вона буде доступна трохи згодом. Послугу зможуть отримати за 1 робочий день, як власники ID-карток, так і паспортів-книжечок.

Долучитися до бета-тесту

Довідку на нерухоме майно можна отримати онлайн на порталі Дія. Вона необхідна для перевірки права на житло чи земельну ділянку, власників та співвласників, наявності вашого майна в реєстрах. Зараз цією послугою користуються понад мільйон людей на рік. Мінцифра спростила та оптимізувала її отримання. Довідка містить усю інформацію про нерухоме майно із чотирьох основних реєстрів. За тиждень після запуску послуги, вже отримали 500 довідок. А також здійснено понад 1 500 безоплатних пошуків.

Дізнатися більше

МОН та Мінцифра працюють над трансформацією системи IT-освіти в Україні. Ініціювали оновлення навчального предмета «Інформатика». Відповідний наказ підписано Віцепрем’єр-міністром — Міністром цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом. Технології, смартфони та комп’ютери — велика частина нашого повсякденного життя. І навчати правильно цим користуватися важливо з дитинства, зокрема у школах на уроках інформатики. Згідно з наказом МОН та Мінцифри, створено міжвідомчу робочу групу, яка модернізує та розробить нові сучасні навчальні програми.

Дізнатися більше

Переглядів: 149 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]