Головна » 2022 » Січень » 18 » НОВИНИ МІНЦИФРИ
09:36
НОВИНИ МІНЦИФРИ

     Швидше, зручніше та без рухів головою: оновили Дія.Підпис. Дія.Підпис — універсальний цифровий ключ у смартфоні, яким можна підписувати документи онлайн за кілька кліків. З ним ви можете підписати будь-який PDF-документ: заяву на порталі Дія, бізнес-контракти, офіційні листи, заяви, договори, довіреність тощо. Якщо раніше, щоб підтвердити особу і підписати електронний документ, необхідно було крутити головою, то зараз достатньо лише кліпнути очима. Щоб користуватися Дія.Підписом, потрібно мати ID-картку та біометричний закордонний паспорт у Дії.

Дивіться як тепер працює Дія.Підпис

IT-фахівці без педагогічного досвіду зможуть викладати у школах. Мінцифра працює над трансформацією системи ІТ-освіти в Україні. Тепер IT-спеціалісти без досвіду викладання зможуть пройти інтернатуру у школі під наглядом досвідченого педагога. А після стажування — отримати можливість стати викладачем навчального закладу. Завдяки такому підходу в українських школах учні навчатимуться у спеціалістів з практикою, що підвищить рівень викладання математики, інформатики та інших STEM-дисциплін.

Дізнатися більше

Понад 7 тисяч державних закладів надаватимуть українцям сервіс за новими стандартами. Мінцифра затвердила наказ, що запроваджує єдині стандарти якості державного сервісу. З’явилися нові вимоги:

✅послуги надаватимуть якісно та без дискримінації всім, хто звертається

✅працівники відповідатимуть вам впродовж 5 хвилин під час спілкування в онлайн-чаті

✅вам повідомлятимуть, коли отримають ваш е-лист та надішлють ПІБ і контакт працівника, який його опрацьовує

✅держоргани щоденно збиратимуть відгуки відвідувачів, щоб покращити якість обслуговування

✅сервіс надаватиметься безбар’єрно різним групам населення: інформація жестовою мовою або документи шрифтом Брайля тощо

Ці стандарти стануть обов'язковими для ЦНАП, сервісних центрів МВС, державних міграційних служб та всіх держорганів, що надають адмінпослуги українцям.

Дізнатися більше

Переглядів: 135 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]