Головна » 2022 » Лютий » 14 » НОВИНИ МІНЦИФРИ
10:40
НОВИНИ МІНЦИФРИ

  Одна з найкращих податкових систем у світі Дія.City розпочинає роботу.

Під час Diia Summit ми запустили спеціальний простір для розвитку ІТ-індустрії — Дія.City. Це можливість, яка дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом в Європі. Це одна з найкращих податкових систем у світі, у 5 разів нижчі податки, порівнюючи із загальною системою оподаткування. Стати резидентом Дія.City можуть ІТ-компанії чи стартапи з будь-якого регіону України.

З моменту запуску вже отримали понад 50 заявок від українських та міжнародних ІТ-компаній. Першими подали компанії Reface та Roosh. Під час Diia Summit заявили про свій намір вступити до Дія.City ще три компанії: Revolut — одна зі світових продуктових компаній, яка коштує понад $30–40 млрд, UST — американська компанія, де працює 30 тис. людей та SoftServe — одна з найбільших українських ІТ-компаній.Пізніше також свої заявки подали NIX Solutions, EPAM, Sigma Software, Ajax, MacPaw і ще багато інших компаній.

Подати заявку

500 гривень за бустерну дозу та оплата комунальних послуг. Оновлення єПідтримки. 

З 14 березня вакциновані бустером українці із 14 років зможуть отримати додаткових 500 грн від держави. А ще згодом люди з інвалідністю та віком від 60 років за гроші єПідтримки зможуть оплатити комунальні послуги та ліки. Такі зміни до постанови щодо програми єПідтримка сьогодні ухвалив Уряд. Також збільшили строк використання коштів. Гроші від єПідтримки можна буде витратити впродовж не 4, а 9 місяців із дня зарахування.

Як отримати 1000 гривень

У Дії з'явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності.

Нововведення сьогодні ухвалив Уряд під час засідання. Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в Дії як аналог паперового та завжди мати його із собою — у смартфоні. Скористатися цифровим посвідченням у застосунку Дія зможуть понад 1 млн ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та людей, на яких поширюється Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Нагадаємо, що всі цифрові документи в Дії не зберігаються в застосунку, а підтягуються з реєстрів.

Дізнатися більше

Оновимо зміст і ресурси предмета інформатики в українських школах. Завдяки цьому понад 4 млн школярів зможуть здобувати сучасні знання в новому цифровому світі. Що буде:

✅ залучимо найкращих українських та європейських ІТ-експертів

✅ складемо якісну програму для навчання та оцінювання учнів

✅ створимо новий контент для шкільного предмета інформатики з 1 до 11 класу включно

Це стане основою, яка допоможе дітям потім легко знайти себе в ІТ-спеціальностях, розвивати країну, отримувати гідну оплату праці та стати найпотрібнішим фахівцем на ринку. Пілотний проєкт з оновленою програмою інформатики запустимо вже восени цього року.

Дізнатися більше

Переглядів: 122 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]