Головна » 2023 » Жовтень » 11 » Онлайн поради
12:04
Онлайн поради

    З настанням холодів питання про збереження тепла в домівці стає особливо актуальним.

   Щоб в будинку навіть у сильні морози було комфортно, недостатньо гарної системи опалення та щоденного обігріву будинку. Потрібно навчитися ще й берегти тепло, не випускати його зі свого житла.

Пропонуємо вашій увазі поради по утепленню оселі.

Утеплення вікон

 Одним з найбільш сучасних матеріалів, які використовуються при утепленні вікон, є теплозберігаючі плівки. Вони бувають двох видів: одні наклеюються прямо на скло, а інші за допомогою двостороннього скотчу кріпляться до рами. За твердженням виробників, плівки практично не поглинають сонячного світла, тому в кімнаті не стає темніше.

 Плівка складається з декількох шарів, основним з яких є металевий. Інфрачервоні промені, які йдуть від джерел опалення (їх часто називають тепловим випромінюванням), відбиваються від нього і залишаються в кімнаті — втрат тепла не відбувається. Звичайне скло пропускає їх, тому тепло йде з приміщення.

 Утеплення стін, як правило, проходить за такою схемою:
на очищену поверхню наноситься клей, і кріпиться за допомогою дюбелів утеплювач; після того як клей підсохне, накладається сітка зі скловолокна; тільки після цього утеплену стіну можна штукатурити.

 Якщо є можливість регулювати температуру опалення, підтримуйте у помешканні не більше 18 градусів. Зменшуйте температуру, коли залишаєте оселю. При автономному опаленні обирайте ощадливі обігрівачі.

За матеріалами з інтернету

 

Переглядів: 81 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]