Головна » 2015 » Травень » 29 » ТРІЙЦЯ ТРЬОМА СВЯТАМИ БАГАТА
14:48
ТРІЙЦЯ ТРЬОМА СВЯТАМИ БАГАТА

   День Святої Трійці (Трійця, П'ятидесятниця, Зіслання Святого Духа) - свято християнського календаря, який відзначають в останню неділю травня, на 49 день після Великодня.

   Свята Трійця -  важливе поняття у більшості християнських вчень. Це поняття об’єднує разом три особи (три лики, три образи, три прояви) Бога, розглядає сутність Бога в трьох особах. Це поняття використовується більшістю християнських церков.

   Напередодні цього свята домівку прикрашають зеленими гілками дерев, а також вселюють долівку м’ятою, лепехою. Тому що три останні дні тижня перед Трійцею (Зеленого Тижня) та три перші дні Троїцького Тижня (після Трійці) називають Зеленими святами.

    Хоча Зелені свята й пов’язані з теплою погодою, в народі застерігали: «До Святого Духа держіть кожуха». Зелені свята відкривали дорогу справжньому літу. Як казали в народі, Трійця трьома святами багата: квітами, травами й рум’яним літом.

   Символічну назву« Трійця – трьома святами багата» має народознавчий урок , що підготували та провели працівники читальної зали Полонської ЦРБ.

Переглядів: 405 | Додав: Sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]