Головна » 2014 » Грудень » 16 » ВІЧНІ ДЗВОНИ ПОДВИГУ Й СКОРБОТИ
18:29
ВІЧНІ ДЗВОНИ ПОДВИГУ Й СКОРБОТИ

    «Вічні дзвони подвигу й скорботи» - саме таку назву мав інформаційний репортаж присвячений ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЄС, який включав у себе перегляд підбірки фото тих трагічних подій та світлин пожежників, що першими стали на боротьбу з жахливою пожежею і ціною свого життя локалізували та загасили вогонь над зруйнованим реактором та відеоролик  «Чорнобильська трагедія», що розповідає про будівництво саркофагу над  4 енергоблоком ЧАЕС. 

   14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС . Саме  в цей день далекого 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим у результаті вибуху  реактором Чорнобильської  атомної електростанції.

      За офіційними даними в ліквідації катастрофи брали участь більш ніж 650 тисяч людей з усього Радянського  Союзу, з яких більше половини були українці.  Без самовідданого героїзму цих мужніх людей наслідки аварії могли бути набагато трагічнішими і для України , і для всього людства.

Переглядів: 354 | Додав: Sasha | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]