Головна » 2023 » Липень » 30 » Всесвітній день протидії торгівлі людьми
10:32
Всесвітній день протидії торгівлі людьми

  Торгівля людьми – це   злочин,   за який передбачена кримінальна відповідальність.   Кожен, незалежно від віку,   статі, матеріального чи соціального становища може постраждати від нього.

 З метою привернення уваги    світової спільноти та   підвищення рівня поінформованості населення у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 30 липня проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми.

У сучасному світі торгівлю людьми визнано кримінально-карним злочином, який за рівнем доходів випереджають лише продаж наркотичних речовин та зброї.

Воєнні дії, які відбуваються на території нашої держави вже 8 років підвищують вразливість українців  до потрапляння в ситуації торгівлі людьми. З 24 лютого 2022 року із початком широкомасштабного вторгнення росії на територію України ризик стати жертвою експлуатації стрімко зріс.

За даними Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців, з лютого 2022 року близько 10 мільйонів осіб вимушено виїхали за кордон. Переважна більшість осіб, які рятуючи життя покинули Україну – жінки, діти та люди з інвалідністю.

З матеріалами , що висвітлюють цю актуальну і болючу тему можна ознайомитися в  інформаційній зоні читальної зали ЦБ.

Переглядів: 101 | Додав: bibliotekaCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]