Головна » 2014 » Січень » 22 » ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ВУСТАМИ ІСТОРІЇ
18:57
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ ВУСТАМИ ІСТОРІЇ

    ХХ століття залишило нам спадок вершинні події минулого, які віддаляючись не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність державності. До таких подій належать 22 січня 1919 року день ухвали Акту Злуки УНР і ЗУНР. Цій даті судилися вкарбуватися в історію України величним національним святом Днем Соборності. У цей день прийнято згадувати також іншу подію яка відбулася на рік раніше 22 січня 1918 року – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким було проголошено повну незалежність УНР. Починаючи з грудня 2011 року цей святковий день має назву День Соборності та Свободи України.
   З нагоди Дня Соборності 22 січня працівниками центральної районної бібліотеки підготовлено і проведено урок історичної правди «День Соборності України вустами історії» епіграфом до якого стали слова Т.Шевченка «В своїй хаті своя й правда і сила і воля…».
   В заході взяли участь історики-краєзнавці, учнівська молодь, працівники бібліотеки. Соборність – це символ боротьби за волю. Воно включає в себе єдність і згуртованість, порозуміння між людьми і ще це часточка надії і віри у краще майбутнє, такими словами розпочала урок історичної правди бібліотекар читальної зали ЦРБ І. Сарнацька. Вона ознайомила учасників заходу із подіями, які передували дню Соборності України. Історичний екскурс «День Соборності крізь віки до сьогодення» провела колишній директор Полонського музею Кондрова Г.Г. На завершення уроку присутні переглянули кінохроніку тих подій.

Переглядів: 465 | Додав: Sasha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]