Головна » 2014 » Січень » 22
     22 січня Україна відзначає 95-ту річницю з дня проголошення Акту Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР. Цей історичний документ унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності. В ньому йдеться, що: « Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднавши дружні зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу. Ми вирімо, що територіальна цілісність України, скріплена кровю мільйонів незламних борців, навіки залишиться непорушною. Ми моємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічної й духовної багатої, вільної й демократичної країни, якою пишатимуться наші предки.»
Переглядів: 480 | Додав: Sasha | Дата: 22.01.2014 | Коментарі (0)

    ХХ століття залишило нам спадок вершинні події минулого, які віддаляючись не втрачають своєї значущості та актуальності, потребуючи осмислення сконцентрованого в них історичного досвіду боротьби українства за свободу, незалежність державності. До таких подій належать 22 січня 1919 року день ухвали Акту Злуки УНР і ЗУНР. Цій даті судилися вкарбуватися в історію України величним національним святом Днем Соборності. У цей день прийнято згадувати також іншу подію яка відбулася на рік раніше 22 січня 1918 року – прийняття IV Універсалу Української Центральної Ради, яким було проголошено повну незалежність УНР. Починаючи з грудня 2011 року цей святковий день має назву День Соборності та Свободи України.
   З нагоди Дня Соборності 22 січня працівниками центральної районної бібліотеки підготовлено і проведено урок історичної правди «День Соборності Укр ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: Sasha | Дата: 22.01.2014 | Коментарі (0)