Головна » 2014 » Січень » 23 » ЗБЕРЕЖЕМО ПАМ'ЯТЬ ПРО ПОДВИГ
18:52
ЗБЕРЕЖЕМО ПАМ'ЯТЬ ПРО ПОДВИГ

    Як сиві Дніпрові води збігають роки. Журавлиними ключами відлітають у далекий вирій дні. Давно відлунали канонади грізних боїв. І тільки героїчне, людяне і величне   на довгі роки зберігає пам'ять людська. В пам’яті полончан назавжди лишаться  січневі дні 1944-го.  Із гуркотом канонад, свистом куль, запеклими  боями з ворогом ступило на нашу землю вистраждане, довгоочікуване, омріяне свято визволення.

     Всім, хто в горнилі боїв кров’ю скропив землю, тим, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у цій смертельній війні був присвячений   урок пам’яті «Збережемо пам'ять про подвиг», присвячений 70-річчю визволення нашого краю від фашистської навали, який відбувся в читальній залі центральної районної бібліотеки. Про хід визвольної операції на теренах нашого міста, про воїнів визволителів розповів присутнім голова районної організації ветеранів України Веніамін Куценко. З жалем і сумом згадував про солдат і офіцерів, які назавжди залишились в полонській землі. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

    На засідання клубу «Пам’ять» завітали голова районної ради В.Пилип’як, керівник апарату РДА Г.Лівак, заступник міського голови В.Кожушко. Їх виступи були сповнені глибокої шани, вдячності і поваги до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони закликали присутню молодь, учнів Полонської гімназії, свято шанувати пам’ять про героїчний подвиг своїх дідів.

     Своїми спогадами про партизанську юність поділився партизан-підпільник Віталій Огороднік. На завершення розповіді побажав усім мирного сьогодення.

    Вітальною нотою у зібранні прозвучали пісні періоду Великої Вітчизняної війни у виконанні Є.Гаєвської.

Переглядів: 432 | Додав: Sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]